מתכון לגפילטע פיש

השד העדתי עשה קאמבק לחיינו כחלק מהאפטר אפקטס של הבחירות ואשכנזים ומזרחים רבים ביניהם מי יותר טוב, וזה זמן מצוין לי כאשכנזי לצאת להגנתו של מאכל שממש כמו העיר פתח תקווה, זוכה לתדמית רעה על לא עוול בכפו, מאכל שגדלתי עליו ושאני מגדיר "מעדן" – הוא הגפילטע פיש.

מה לא אומרים על הגפילטע? שהוא כדור אפור – אז מה? גם קניידלעך וגונדי, והם לא מושמצים ככה; שהוא קציצה של דג – מה, לעדות המזרח אין קציצות דגים? מה, שניצל דג מעובד קפוא זה לא איכס? וטונה? שנראית כאילו לקחו את הקופסה כמו שהיא וכמו רינג אפיה, פשוט חתכו בדג המסכן. ובכלל, לא אומרים "איכס" על אוכל, אלא אם כמובן הוא עשוי מאיכס, כמו מרשמלו, שזה טמפון ממותק. אז יש לו קצת ג'לי מסביב, אז מה? אז זה קצת נראה כמו… נו, אתם יודעים, ביג דיל.

אני גדלתי על גפילטע פיש, בבתי מלון ישראליים תמיד מגישים קערה ענקית של גפילטע פיש, ולאורך כל הארוחה היא נשארת מלאה, פרט לכמה קציצות שאני לוקח לעצמי, ואגב, תמיד אשים חריימה באותה צלחת, כי גם חריימה אני אוהב. ממש קיבוץ גלויות בצלחת שלי, וכמובן, חזרת, המון חזרת.
אגב, חשבתם מה יקרה אם נערבב וואסבי, סחוג, טבסקו וחזרת? האיום האיראני לא נשמע מפחיד כל כך עכשיו, הא?

אני לא מסוגל לדמיין ארוחת חג בלי גפילטע פיש וכשאנחנו מתארחים אצל חמותי וחמי, שהם ממוצא פרס ויש להם אוכל שלא מין העולם הזה, חמותי או אפילו אשתי תמיד מכינות לי במיוחד גפילטע פיש. אז תכינו את הקרפיונים באמבטיה, כי הנה לכם ה-מתכון של האחת והיחידה, סבתא שלי שליט"א, שעושה את הגרסה ההונגרית הלא מתוקה (בניגוד לפולנית, שהיא מתוקה ויושבת לבד בחושך):

גפילטע פיש

רכיבים:
700-800 קרפיון נקי (רצוי להשאיר את הראש)
2 בצלים
שום
גזר
ביצה
קמח מצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
לוקחים 700-800 גר' קרפיון נקי, פרוס לחתיכות ומקפיאים עד שיתקשה.
לאחר מכן טוחנים את הדג עם בצל אחד מספר פעמים במטחנת בשר עם חורים קטנים.

מוסיפים לתערובת ביצה אחת, פלפל, מלח, 3 כפות קמח מצה.

בינתיים מרתיחים, משהו כמו שעה, סיר עם טבעות גזר, בצל, מלח, פלפל ושום.
מי שרוצה, יכול להכניס גם את ראש הדג.

מכינים את הקציצות, בערך בגודל של ביצה גדולה ומוסיפים לסיר, ומבשלים בערך כשעה בסיר מכוסה חלקית על אש קטנה.

לאחר מכן מסדרים את הקציצות בתבנית ויוצקים את מי הסיר המסוננים על הקציצות, מניחים טבעת גזר על כל קציצה להכניס למקרר למשך הלילה, זה יוצר את הג'לי המפורסם.

להגיש קר. אפשר להוסיף חזרת.

ספרו לי איך יצא.

חג שמח!

גפילטע פיש


 הדיון המלא של בדיקת אבהוּת – פרלמנט האבות של ערוץ המשפחה של Xnet, בקרוב…

להרשמה לניוזלטר – ליחצו כאן

פוסט זה פורסם בקטגוריה בדיקת אבהות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על מתכון לגפילטע פיש

  1. frenchtoast הגיב:

    יוצאת להגנת העדה שלי : אנחנו לא עושים גפילטע מתוק. סבתא שלי ז"ל, היתה עושה עם הרבה פלפל , וכך אנו ממשיכים את דרכה 🙂

    אהבתי

מה אתם אומרים?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s