שניצל עם כרבולת

יום יבוא, ואני אאלץ לנהל עם בני את השיחה הבלתי נמנעת: "איך באים תינוקות לעולם", זה בהנחה והוא לא יקדים אותי ויחפש בגוגל או ב- youporn (אני גולש לשם רק בשביל הכתבות, נשבע לכם!), ואז ייפול לו האסימון, או יתחבר לו ה- wifi (יותר מתאים להיום) והוא יבין שגם הוא לא הגיע ארוז יפה בסדין לבן עם חסידה, לא רק זה, הוא גם יבין מה קרה 9 חודשים קודם לכן, וועי זמיר!

לפני, או אחרי השיחה הזאת אני אצטרך ללמד אותו עוד משהו על עובדות החיים: השניצל שהוא כל כך אוהב לאכול היה פעם תרנגול או תרנגולת חמודים.

היום הזה קרב; רק בשבוע שעבר, בארוחת ערב ראש השנה היה מונח לו דג שלם, אמנם מבותר על הצלחת והבן שלי הבחין שהדג לא נמצא בתוך האקווריום ועושה 'בלו-בלו-בלו' ושהוא גם לא בדיוק בחתיכה אחת. הוא הסב את תשומת ליבי לכך שיש פה דג אבל השיחה הזאת לשמחתי לא התפתחה אל מעבר. האמת, אוהב דגים ככל שאהיה, גם לי קשה לראות את הדג מחייך אליי תוך כדי שאני מבצע בו הליך כירורגי.

לפני...

לפני…

מאיפה מגיע השניצל? מאוסטריה?
הילד שלי אוהב שניצל. מאוד אוהב שניצל. הוא במיוחד אוהב לשים עליו מלא, אבל מלא קטשופ. שניצל זו תרנגולת מתה. אפשר לטגן אותה מצופה בפירורי לחם ולשים המון המון קטשופ, אבל עדיין, זו תרנגולת מתה. את זה הילד שלי לא יודע. מבחינתו שניצל זה פשוט שניצל, שמקורו הוא מן ה… שניצל. הרי שניצל לא נראה כמו תרנגולת בכלל ואם אתן לו "טבעול", מבחינתו גם זה יהיה שניצל.

למה הוא לא יודע? כי הוא לא שאל. אבל הוא ישאל, תסמכו עליו. ומה אני אעשה אז? אושיב אותו על הספה ואומר לו: "זה מתחיל בתרנגולת שעושה קוקוריקו ודוגרת על ביצים. זוכר את קוריצה שראינו בשבוע שעבר בחי-כיף ואמרת שהיא חמודה? אז לוקחים אותה, עורפים לה את הראש, מנקזים את הדם, מורטים את הנוצות ופורסים אותה לחתיכות. אחר כך מטגנים והנה זה על הצלחת שלך. בתיאבון"?

אני לא רוצה לספר לו את זה ככה. מצד שני, אני לא רוצה לסבן אותו. מצד שלישי, אני כסת"חן מדופלם, מאלתר נפלא ואני פשוט אגיד לו שזה בן הזוג האוסטרי של הקטשופ. וברצינות, אני אתן לזמן לעשות את שלו. הוא יבין בסופו של דבר. גם רוב הסיכויים שהוא ייפול על מורה טבעונית בעתיד.

רגע של וידוי
בחודש האחרון, הגעתי למסקנה שאני רוצה להפחית בכמויות הבשר שאני אוכל, אולי אפילו להפסיק לחלוטין. למה? כי כן, הסרטונים שהטבעוניים מעלים משפיעים וגם כי מעולם לא הייתי קרניבור מושבע והוויתור על אכילת בשר הוא לא הקרבה גדולה מדי עבורי. לאחרונה גם ממש התחלתי להיגעל מבשר, מהטעם שלו ומהריח שהוא משאיר. אני עוד לא צמחוני, אבל אני חושב על זה.


לדיון המלא של בדיקת אבהוּת – פרלמנט האבות של ערוץ המשפחה של Xnet, לחצו כאן

הפוסטים המלאים:

עומר להט – החלה עונת הציד
אור לבו – על נישואין וכוחה של שפה
אילן שיינפלד – מאמא עוף
עמירם בניון – מקור השניצל
יואב כהן מלמד – עוף זה ציפור ופרה זו חיה
טל חן – על האריה שאהב רק חסה

להרשמה לניוזלטר – ליחצו כאן

פוסט זה פורסם בקטגוריה בדיקת אבהות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על שניצל עם כרבולת

  1. מירי פ הגיב:

    אתה בדרך הנכונה (-:

    אהבתי

  2. פינגבאק: עוף זה ציפור ופרה זו חיה | תחתית החבית

מה אתם אומרים?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s